About The Author

Menjadi sebuah persatuan yang mantap dan bersatu padu dalam menggembleng tenaga bagi menjana perpaduan berteraskan kebudayaan dan keintelektualan mahasiswa.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

Saturday, July 18, 2009

Perutusan YDP PERMATA sesi 2009/2010Bismillahirahmanirrahim..
Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..

Salam sejahtera, salam perkenalan dan salam perpaduan buat semua warga kampus Universiti Malaya sekalian.Alhamdulillah segala pujian serta kesyukuran dirafa’kan kepada Allah S.W.T , selawat dansalam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW, para Ahlul-Bait, para sahabat, para tabi’indan kepada semua mujahid Islam yang mengikut jejak langkah baginda hingga ke hari kiamat.

Di kesempatan yang dikurniakan ini, saya mengucapkan selamat datang dan selamat kembali ke kampus kepada seluruh warga Universiti Malaya setelah bercuti hampir 2 bulan cuti semester baru-baru ini. Selamat meneruskan kembali pengajian yang masih berbaki sebelum meninggalkan bumi malaya yang tercinta ini.

Tidak ketinggalan kepada muka-muka baru yang akan meneruskan perjuangan ini yakni kepada adik-adik mahasiswa baru kemasukan 2009/2010 , saya ucapkan ahlan wasahlan dan selamat datang ke bumi malaya yang tercinta ini bagi meneruskan perjuangan dan cita-cita kalian dalam menuntut ilmu dalam bidang masing-masing.

Akhir kalam,kepada semua mahasiswa khususnya mahasiswa baru, kutiplah dan carilah ilmu serta pengalaman dibumi malaya ini sedaya mungkin dan sebanyak mungkin untuk dijadikan sebagai medan menimba ilmu duniawi dan ukhrawi. Persatuan Mahasiswa Terengganu Universiti Malaya (PERMATA) sesi 2009/2010 mengharapkan agar semua mahasiswa Universiti Malaya akan menggunakan peluang sebaiknya untuk mencapai cita-cita seterusnya meneruskan tradisi kecemerlangan.

“Perpaduan Teras keunggulan”

0 comments:

Post a Comment

:: Selamatkan Penyu ....::

:: Selamatkan Penyu ....::